I Danmark er der for tiden flere unge gokarttalenter, som gør sig forhåbninger om, at kunne få en helt stor karriere i motorsporten. Men en af de absolut allerstørste og klarest lysende stjerne på den hjemlige gokarthimmel lige nu er uden tvivl supertalentet, Noah Watt.

Født med benzin i blodet

Noah Watt kom til verden i 2002, og er på en måde født ind i motorsportens verden i det hans far er den tidligere racerkører Jason Watt. Jason Watt opnåede selv ikke ubetydelige resultater på gokartbanerne rundt omkring i verden i sine unge år. Bl.a. kan det nævnes, at Jason Watt i sin karriere som aktiv udøver i gokartsporten opnåede at vinde både danmarksmesterskaberne og det nordiske mesterskab. Ligesom han også nåede, at kvalificere sig til samt deltage ved verdensmesterskaberne i gokart inden han i starten af halvfemserne lavede skiftet til Formel biler.

Desværre fik Jason Watts karriere bag rattet en uventet og meget ulykkelig drejning, da han i 1999 kom ud for en alvorlig motorcykelulykke , som på tragisk vis endte med, at koste ham førligheden. Noah Watt fik Jason sammen med sin ekskone, den tidligere tv-værtinde Mai-Britt Vingsøe. Noah har tvillingesøsteren Filuca. Det blev hurtigt klart, at Noah havde arvet sin fars udprægede talent for, at styre en gokart rundt på en bane. Og Jason begyndte målrettet, at coache Noah med det erklærede mål, at han skulle blive den bedste gokartkører i sin aldersgruppe. Det er ikke noget lille mål, at sætte sig, men Jason var tidligt klar over, at sønnen besad de kvaliteter, som er nødvendige for, at blive en af de bedste i sporten.

DR Dokumentaren

Allerede som 13-årig var Noah Watt ufatteligt tæt på, at vinde Europamesterskaberne i gokart eller karting som det også kaldes. Denne rejse blev fuldt tæt af et hold journalister fra Danmarks Radio, og det kom der en dokumentarserie i to dele ud af, som i foråret 2017 kunne ses på DR1. Programmet som meget sigende fik navnet “Jason og Noah – en chance til” skabte massive overskrifter over hele landet, da det ramte tv-skærmene. Mange mente, at Jason pressede sin søn alt for hårdt frem, og at han muligvis lod en del af sine bristede drømme hvile på sønnens skuldre. Og det kan altså være en tung vægt at bære. Især for en ung dreng, som selvfølgelig ikke ønsker sig noget mere i verden end, at kunne gøre sin far stolt. Men Noah har bevist, at han har et enormt talent for racing, og at han virkelig selv brænder for, at blive den bedste i sporten. Det er også nødvendigt, for motorsporten er yderst konkurrencepræget, og ikke nem, at gebærde sig i, hvis ikke man er et hundrede procent dedikeret til og fokuseret på opgaven.

Kontrakt hos Magnussen

I 2017 har alt det hårde arbejde, træningen og rejserne for alvor vist sig, at bære frugt for den unge Noah Watt, som har skrevet kontrakt med ingen anden end Jan Magnussen, om at køre en sæson for Magnussen Racing Experience, som er ejet af Jan Magnussen. Jan Magnussen er bestemt ikke nogen dårlig herre, at komme i stald hos. Han har selv haft en stor racingkarriere, hvor han bl.a. har kørt Formel 1. Derudover er han far til Kevin Magnussen, som kører Formel 1 i dag. Skiftet til Magnussen betyder desuden, at Noah kommer til, at skifte gokarten ud med en Formel 4 racer. Det er et stort skridt nærmere drømmen om Formel 1.