Måske er du en af dem, som forbinder det, at køre gokart med firmaets årlige sommerfest, og små baner med dårlig asfalt i udkanten af kedelige, grå industriområder. Hvis du er det, så synes jeg du skal bruge de næste 5-10 minutter af din dyrebare tid på, at læse denne artikel færdig. Jeg kan nemlig garantere, at gokart i dag er så meget mere, og det vil jeg gerne forklare dig lidt mere omkring.

Gokart i Danmark

I Danmark er gokartsporten bare vokset og vokset de senere år, og dette er der en god grund til. Når du kører gokart får du både adrenalinsuset ved den høje fart, men samtidigt det gode kammeratskab i klubberne. Det er en perfekt sport for alle drenge og piger, der bare ikke kan få nok af fart og spænding. Men samtidig er gokart en krævende sport. Det kræver en utroligt stor psykisk formåen, at blive en god gokartkører, da sporten forudsætter at man er i stand til at bevare roen og det kolde øjeblik i selv meget pressede situationer. Dette er egenskaber, som i høj grad også er værdsatte af erhvervslivet, og på den baggrund er det bestemt ikke nogen dårlig investering i de små poders fremtid, at lade dem træde deres barnesko på gokartbanen. Sporten kan nemlig være med til, at forme dem til lige netop den slags mennesker, som opnår stor succes senere i livet. Der har været stor fokus på gokart herhjemme efter DR sendte dokumentaren “Jason og Noah – en chance til”, som følger den tidligere racerkører Jason Watts søn Noah og hans kamp for, at vinde et prestigefyldt gokart-løb i Spanien. Dokumentaren skabte en del polemik, da mange mente, at Jason pacede sin søn alt for hårdt frem, og ikke formåede at skelne mellem sin rolle som træner, og rollen som far. Men ikke desto mindre bragte dokumentaren gokartsporten ind i stuerne hos den almindelige dansker, som nu kunne få øjnene op for, at gokart faktisk er en dybt seriøs sportsgren. I Danmark er der alle muligheder for, at komme i gang med gokartsporten selv, da vi er så heldige, at der findes gokartklubber og baner stort set over hele landet.

Gokart i Europa

Det er ikke blot i Danmark, at gokartsporten er vokset de senere år. Faktisk er sporten i rivende udvikling over hele Europa. Gokartsporten er faktisk blevet så stor, at det hos mange bettingfirmaer nu er muligt, at bette på gokart-løb på samme måde, som man kan gøre med større motorsportsbegivenheder som f.eks. Formel 1. Det er endda sådan, at mange nuværende Formel 1 kørere bl.a. Kevin Magnussen startede deres karriere i en gokart. I Estland ligger der en helt fantastisk gokartbane, som er et fuldstændigt must-see for alle adrenalinhungrende rejsende, som ligger vejen forbi. Banen er sponseret af Unibet [https://www.unibet.dk/casino] , og hedder derfor Unibet Gokart Center. Unibet Gokart Centers indendørs bane er næsten en halv kilometer lang, og om sommeren, når man også kan køre udenfor, så er der hele 700 meters fantastisk bane, at boltre sig på. I vores nabolande Tyskland og Sverige findes der også flere virkeligt gode gokartbaner, som er et besøg værd.