Man kan ikke tænke på motorsport uden automatisk, at få tankerne ledt hen på den britiske Formel 1 stjerne, Lewis Hamilton. Lewis Hamilton har haft en bemærkelsesværdig karriere, og er af mange kyndige betragtet som den måske allerstørste motorsportsstjerne i sin generation.

Familie og tidlige år

Lewis Hamilton blev født i januar 1985, i byen Stevenage, Hertfordshire, England. Lewis Hamiltons forældre gik fra hinanden, da Lewis var 2 år gammel, og han voksede derefter op hos sin mor indtil han fyldte 12, hvorefter han besluttede sig for, at bo hos sin far og stedmor.

Lewis Hamilton har halvsøskende på både sin mors og sin fars side. På sin fars side har han halvbroderen, Nicolas Hamilton, som på trods af sin cerebrale parese ligeledes er aktiv, som racerkører. Nicolas Hamilton er bl.a. den første racerkører med et handicap, som har konkurreret i British Touring Car Championship. Så man kan med rette sige, at talentet for motorsport simpelthen bare løber i Hamilton brødrenes årer.

Starten på motorsportskarrieren

Lewis Hamilton har selv fortalt, at hans brændende interesse for biler og motorsport startede yderst tidligt. Faktisk så var han blot 6 år gammel, da hans far i 1991 købte en fjernstyret bil til ham. Disse fjernstyrede biler blev i følge Lewis grundstenen til hans senere succes på racerbanerne. Han begyndte nemlig, at deltage i løb med dem, og selvom han var så lille konkurrerede han tit i mod granvoksne mænd. Hamiltons talent var dog umiddelbart, og han opnåede bl.a. at blive nummer to i det britiske mesterskab for fjernstyrede biler. Dette fik Lewis Hamiltons far til, at indse, at sønnen havde et unikt talent for racing, og han købte derfor en gokart til ham i julegave. Lewis og faderen indgik derefter en aftale, som gik ud på, at så længe Lewis passede sin skole, så ville faderen støtte ham i motorsportskarrieren.

Karting

I 1993 begyndte Lewis Hamilton, at deltage i kartracing-løb. Her fik han hurtigt stor succes, og vandt mange mesterskaber. Hans store succes og talent for, at køre stærkt rundt på banerne fik hurtigt skabt en del opmærksomhed og hype omkring ham. Hypen var faktisk så stor, at bettingfirmaet Ladbrokes, da Hamilton blot var 12 år gammel, lod folk bette på hvorvidt han ville vinde et Formel 1 løb inden han fyldte 23. Oddsene var 40/1. Lewis Hamilton nåede faktisk, at køre kartracing i mod ingen anden end selveste, Michael Schumacher, da han i 2001 gjorde et enkeltstående comeback til karting. I dette løb, som Schumacher i øvrigt vandt blev Hamilton blot nummer 7. Men Michael Schumacher udtalte efterfølgende, at Hamilton efter hans mening var en førsteklasses racerkører, og hvis han fortsatte den gode udvikling, så var han sikker på, at han ville ende med, at køre Formel 1 en dag. Dette fik Schumacher som bekendt ganske ret i.

Formel 1

Lewis Hamilton havde sin første sæson i Formel 1 i 2007. Her kørte han sammen med Fernando Alonso for McLaren. Hamilton havde en rekordbrydende første sæson, da han afsluttede med at lede verdensmesterskabet, som den yngste nogensinde. I 2008 slog Hamilton endnu en rekord, da han endte med, at vinde verdensmesterskabet som den yngste nogensinde. Hamilton kørte for McLaren fra 2007 indtil han i 2013 sæsonen skiftede til Mercedes. Hamilton har også hos Mercedes opnået gigantisk succes. Bl.a.imens han har været i stald hos dem, har han vundet intet mindre end 3 verdensmesterskaber. Hamiltons karriere i Formel 1 er ganske unik.