Motorsporten formår virkelig at samle interesserede som aldrig før, og det er især store begivenheder som Le Mans og Formel 1 løb, der kan tiltrække en hel masse interesserede.

I forhold til disse motorsportens mastodonter, så er gokart-løb eller kartracing, som det også kaldes ikke en ligeså stor sportsgren. Der er ikke ligeså mange penge involveret, og overhovedet ikke i nærheden af den samme dækning af pressen. Måske derfor er der ikke i nærheden af det samme antal tilskuere til gokart-løb. Det er i hvert tilfælde en nærliggende konklusion at drage. Men her er det faktisk væsentligt at bemærke, at gokart eller kartracing faktisk er der, hvor mange af tidens rigtigt store Formel 1 stjerner begyndte deres motorsportskarrierer. Bl.a. har Fernando Alonso startet sin karriere som racerkører bag rattet i en gokart. Og det samme gør sig gældende for flere andre prominente navne i motorsporten. Den måske allermest kendte og ikoniske motorsportsudøver igennem alle tider, Michael Schumacher startede også sin karriere i en gokart. En karriere, som i øvrigt endte med at blive utroligt glorværdig, og næsten uden sidestykke i motorsporten. Michael Schumacher nåede i sin tid som aktiv sportsudøver nemlig at vinde intet mindre end 7 verdensmesterskaber. Men han startede altså også ganske simpelt med, at køre gokart. I et interview har han selv fortalt, at hans far byggede en gokart til ham, da han ikke var ældre end 4 år gammel. I øvrigt opnåede han faktisk også en ikke helt ubetydelig succes på konkurrencebanerne i en gokart. Bl.a. vandt han det tyske juniormesterskab i kartracing i både 1984 såvel som 1985. Det er derfor ganske klart, at meget af fundamentet for Michael Schumachers senere succes som Formel 1 kører givetvis skal findes i den baggrund han havde med sig fra gokartbanerne rundt omkring i Europa. Michael Schumacher debuterede i øvrigt i Formel 1 i 1991. Vores hjemlige islæt på Formel 1 banerne, Kevin Magnussen startede også sin karriere med, at køre gokart, og har flere gange rost sporten for, at være en medvirkende faktor, til at han er så langt i sporten, som han er i dag.

Hvad er det så lige præcis ved gokart eller kartracing, som gør, at Formel 1 stjernerne gerne har stærke rødder i den sport, og at mange har trådt deres helt små barnesko på gokartbaner rundt omkring i verden? Det er et spørgsmål, som faktisk kan besvares ret enkelt. Sagen er nemlig den, at man ved, at køre gokart allerede fra helt lille får mulighed for, at træne og videreudvikle de egenskaber, som er så essentielle og altafgørende for, at blive en god Formel 1 kører. Men det stopper ikke her. Faktisk er der mange Formel 1 kørere, som stadigvæk bruger kartracing, som en vigtig brik i deres træning, og som et uundværligt værktøj til, at blive ved med, at forbedre deres evner på banen. En af de Formel 1 stjerner, som i særdeleshed har talt godt om fordelene ved, at inkludere tid på gokart-banen som en del af træningen mod, at blive den bedste i Formel 1 er Fernando Alonso. Han har endda sin helt egen, private gokartbane beliggende i det nordlige Spanien, hvor han gerne bruger en stor del af sin ellers sparsomme fritid på, at køre rundt i gokarts. Dette gør han selvfølgelig fordi det er fantastisk træning. Ved, at finde tilbage til rødderne i gokartsporten kan stjernerne faktisk få en stor fordel på Formel 1 banerne.