Rigtigt hjerteligt velkommen til denne side, som primært vil handle om gokart og motorsport. Har du benzin i blodet, og et hjerte der banker for racing, så er du helt klart kommet til det rette sted.

Gokart er modsat hvad mange mennesker i dag går rundt og tror, en yderst seriøs sport, som kan dyrkes på et professionelt niveau. Kigger du lidt rundt på denne side, så vil du bl.a. kunne læse artikler om hvorledes gokart-løb faktisk har været startskuddet til Formel 1-karrieren for mange af de stjerner, som er aktive på Formel 1 scenen i dag.

En gokart er et lille, åbent køretøj, som primært bruges til, at køre ræs på lukkede baner, da de oftest ikke er godkendte til, at køre på offentlige veje. En gokart kan opnå utroligt høje hastigheder. De hurtigste gokarts har en topfart, som ligger lige omkring 260 km i timen, hvilket er hurtigere end mange personbiler kan køre. F.eks. kan en Ford Mondeo, hvis man er heldig ramme de 240 km i timen, men så er den også ved sin grænse. Så der er altså ufatteligt meget fart og spænding ved, at køre gokart. Derudover, så betyder gokartens lille størrelse, at den er utroligt let at manøvre rundt på en bane. Man kan sagtens køre gokart for sjov. Mange gokartbaner tilbyder at leje gokarts ud til besøgende på timebasis, og som sådan kan det at køre gokart være en sjov ting, som kan sætte kulør på firmafesten, drengeturen eller bare en almindelig weekend med vennerne. Men der findes også en seriøs sportsgren, som kredser omkring det, at køre racing i gokarts. Denne sport kaldes populært for karting eller kartracing. Det er indenfor netop denne sportsgren, at mange af tidens store Formel 1 stjerner har startet deres karriere indenfor motorsporten. Dette gør sig blandt andet gældende for Lewis Hamilton, Ayrton Senna, Michael Schumacher og vores helt egen Kevin Magnussen.

Som det gør sig gældende for så mange andre grene indenfor motorsporten, så er den almindelige opfattelse, at karting eller kart racing opstod i USA. Det menes nemlig, at amerikaneren Art Ingels opfandt kart racing. Art Ingels havde i forvejen en baggrund indenfor udviklingen af biler, og havde bl.a. været med til, at bygge racerbiler og de såkaldte Hotrods inden han kastedet sig over gokarts. Faktisk så var Art Ingels i en periode ansat hos Kurtis Kraft, som i 1950’erne byggede en serie af hurtige racerbiler, der en overgang var voldsomt succesfulde på racerbanerne. Art Ingels byggede sin første gokart i 1956, og derfra tog sporten hurtigt fart, og spredte sig fra det sydlige Californien til hele USA, og sidenhen til Europa, hvor sporten i dag er kæmpestor. Sporten er dog ikke lige så populær som EM i fodbold, som du kan finde mere information omkring hos Unibet Euro online.

Som tidligere nævnt, så kan man køre gokart for sjov ligeså vel som man kan dyrke karting som en dybt seriøs sport. Der er dog ganske stor forskel på de gokarts der lejes ud til almindelige mennesker, og dem som de professionelle kører løb i. De gokarts du kan leje i gokartcentre rundt omkring i landet har som oftest en eller anden form for fartbegrænsning, som gør at du ikke kan køre mere end 60-80 km i timen. Det er næsten 200 km langsommere i timen end de hurtigste gokarts – såkaldte superkarts, som bruges til baneløb. Når der er så stor forskel på hvad man bruger gokarts til, og hvor stærkt de kan køre, er det også klart, at de kan fåes med forskellige motorer. De gokarts man kører i for sjov har enten en 4-takts motor eller en elektrisk motor, hvorimod de gokarts som bliver brugt til, at køre løb enten har en 2-takts eller en 4-takts motor. Uanset hvilken motor er gokarts sjove at køre for både professionelle og amatører.